Els nostres homòlegs de Time Out Londres ho tenen claríssim; els millors ramen de la capital britànica se serveixen a les tres filials del Kanada-Ya que hi ha a la ciutat. Millor no ho poden resumir: espai petit, gran reputació, enorme qualitat.
Però ramen a l’estiu? Sí, per què no? Recordeu que els beduïns beuen te bullint en ple desert del Sàhara. El ramen que ha donat fama mundial a aquesta minicadena de restaurants és el superb 'tonkotsu'; caldo d’os de porc de 18 hores de cocció, fideus fets a mà, cansalada 'chashu', nori, ceba tendra i ceps.
Si l’argument dels beduïns no us ha convençut, no patiu, el Kanada-Ya de Barcelona s’ha currat un ramen-gaspatxo fred, saborós i molt refrescant digne de donar-li una oportunitat. Es tracta d’una base espessa de gaspatxo condimentada amb una salsa secreta feta amb soja, fideus gruixuts i tomàquets cherry, ceba tendra, ou i llavors de sèsam de toppings.
A la carta també hi ha entrants clàssics com edamame, albergínia marinada, pollastre fregit amb maionesa cítrica de iuzu i gyoza. El menú del migdia d’11,90 euros val molt la pena i inclou un ramen a escollir, dos acompanyaments i beguda. Per un euro més, hi entren unes postres: crema cremada de te hojitxa o sorbet de licor de pruna xinesa. Ramenaddictes barcelonins; no sabeu la sort que teniu!