No sé si és pel canvi climàtic, però les altes onades del Pacífic piquen fort a Barcelona. Em refereixo al Nikkei 103, al Mextizo i al Costa Pacífico, però sobretot al KoKo, el més desconegut. En l’última onada que va agafar el mexicà Hilario Abrega, experimentat xef surfista, va pujar a la taula de la seva amiga Belén Monzón, també surfista, i junts van crear un lloc únic per moltes raons. Com es pot definir la cuina de surf? “Sana, exquisida, plena de sabor, color i gustos diferents”, explica la Belén, que cuida una sala alegre, jove i acollidora.
Podeu començar amb una amanida de quinoa, guacamole i salsa de iogurt o un trio d’hummus (remolatxa, alvocat i cigrons). Després, és inevitable caure en els cebiches que l’Hilario broda. N’hi ha dos, el de llagostins amb alvocat i cogombre, marinat amb una salsa de la casa i coriandre, amb ceba vermella fresca, i el d’orada, amb mango i moniato. Molt originals gràcies a una condimentació audaç i encertada. La 'Kool food' segueix amb el curri reial tailandès amb verdures, amb pollastre o llagostins.
Però el més sorprenent és el 'latin sashimi', un salmó de qualitat i bon tall, amb guarnició de cebiche, ceba vermella, coriandre i alvocat. Té un menú de migdia per 12 euros. El secret asteca és una mousse de xocolata mexicana amb oli i sal, digna d’elogi