Koku Kitchen és un dels bars de ramen més veterans de Barcelona, ober el 2014. Els propietaris són dos irlandesos, Mark Liston i Ross O’Doherty, i el xef, Robert Johansson, és suec. “No volem confondre la gent intentant ser un restaurant japonès. Servim menjar japonès però no ho som”, diuen. Ara bé, els ramen, excel·lents, són d’una recepta indiscutiblement japonesa–el xef va estudiar un any amb el cuiner del reputat Oraga Noodles de Tòquio–i asseguren que tot és casolà, menys les algues marines (com a bons irlandesos, són uns 'cachondos'). Pa i fideus els fan a mà cada dia, poca broma. Tenen set varietats de ramen, que van de la cosa ortodoxa a un ramen al curri, i molta sensibilitat vegetariana.
L’Irish touch' el posa la sidra, un sentiment de taverna irlandesa i postres com el bannofee (pantagruèlic dolç a base de toffee i plàtan que cal tastar almenys un cop a la vida). Tenen un manual d’ús de ramen a la pissarra: “Xarrupa ben fort, no siguis tímid. Tasta-ho primer i després afegeix-hi salsa o picant. I si estàs content, demostra-ho deixant el bol buit”. “Tia, m’acabo de mullar tota la cara!”, riu la noia del costat, posant-ho en pràctica.