Koku Kitchen és un dels bars de ramen més veterans de Barcelona. Els propietaris són dos irlandesos, Mark Liston i Ross O’Doherty, i el xef, Robert Johansson, és suec. “No volem confondre la gent intentant ser un restaurant japonès. Servim menjar japonès però no ho som”, diuen. Ara bé, els ramen, excel·lents, són d’una recepta indiscutiblement japonesa–el xef va estudiar un any amb el cuiner del reputat Oraga Noodles de Tòquio–i asseguren que tot és casolà, menys les algues marines (com a bons irlandesos, són uns cachondos). L’Irish touch' el posa la sidra, un sentiment de taverna irlandesa i postres com el bannofee (pantagruèlic dolç a base de toffee i plàtan que cal tastar almenys un cop a la vida). Tenen un manual d’ús de ramen a la pissarra: “Xarrupa ben fort, no siguis tímid. Tasta-ho primer i després afegeix-hi salsa o picant. I si estàs content, demostra-ho deixant el bol buit”. “Tia, m’acabo de mullar tota la cara!”, riu la noia del costat, posant-lo en pràctica.
Van conquistar els amants del ramen al Gòtic amb el local Koku Kitchen Ramen, i ara estan fent el mateix al Born gràcies als buns, els entrepans asiàtics de moda que han triomfat al món anglosaxó i que ara han arribat a casa nostra. Fets amb pa al vapor, n’hi ha de farcits de porc, vedella, bolets, tofu, pollastre o peix, i múltiples combinacions. A més, hi trobareu altres plats asiàtics com la sopa vietnamita pho, costelles cantoneses, aletes coreanes i dumplings al vapor.