El cuiner Joan Gurguí, responsable de l’aula gastronòmica del mercat del Ninot, ha posat una barra a la parada de producte gurmet Art i Gust. Nom explícit: La Bikineria. “No és que estigui degenerat, però costa trobar- ne de bons”, explica. La fórmula de Gurguí és infal·lible: bon pa, bon farcit i sobretot “fer els entrepans com cal, en una planxa i no pas a la sandvitxera”. Evitant el regal preferit dels cunyats, aconsegueix anul·lar la humitat i la desagradable crosta cruixent que, calenta, crea malestar al paladar. Gurguí ha optat pel pa de motlle italià, el 'tramezzino'.
Els biquinis clàssics (de pernil dolç i de sobrassada) costen 3,60. I els gurmets no passen de sis euros. Com, per exemple, el carbonara amb ou, 'guanciale' (galta de porc, no pas bacon), ceba caramel·litzada i el rovell de l’ou. També efímers i de temporada, com el de botifarra negra, brie i carxofa. “Es tracta d’afegir sabors i textures al biquini”, resumeix. I corpus teòric: us els podreu emportar a casa retractilats i amb un llibret que explica com fer un bon biquini.