La filosofia d'en Joan Gurguí, xef i propietari de la Bikineria, és que cada restaurant i proposta culinària s'ha de valorar en la seva mesura: "Tu pots tenir el millor entrepà de fuet del món, o pots fer-ne un que sigui un horror. El mateix passa amb els menús degustació, que n'hi ha que no tenen ni cap ni peus o poden ser sublims". I des del 2018 amb la primera –i desapareguda– Bikineria del Mercat del Ninot, ha aplicat aquesta convicció a fer el millor bikini possible.
La primavera del 2024 va inaugurar La Bikineria de passeig de Sant Joan com a restaurant insígnia. És un restaurant espaiós i amb horari ininterromput, i ha fet el salt de bar de bikinis a restaurant de bikinis pel fet de parar atenció en tots els detalls: el cafè, d'especialitat i fet amb una Marzocco, i algunes tapes curoses per flanquejar els bikinis: l'ensaladilla russa de la casa pot competir amb la de qualsevol bar de tapes d'anomenada. Però esclar, aquí la part important són els entrepans planxats, amb el punt de torradet del pa –i que evita l'efecte humit de la sandvitxera casolana– trobat amb precisió.
El gran èxit de la casa, que va aparèixer com a fora de carta i s'ha quedat, és un fabulós bikini de pollastre a l'ast: "Hem volgut resumir tots els elements del pollastre a l'ast en un sandvitx planxat", diu Gurguí. El farcit inclou pollastre a l'ast d'una rostisseria de confiança
–amb pell inclosa, el sabor addictiu que és la clau de l'au– i un allioli suau de poma al forn, tots aquest sabors lligat amb la cremositat del formatge Gouda fos.
Altres opcions: El balear porta sobrassada artesana, formatge de Maó, mel de romaní, pinyons i herbes mediterrànies o un delerós bikini de bacon amb mozzarela, formatge blau i un cremós de formatge amb pera. Postres? Bikini de Nutella i gerds naturals.