La Brutal és una hamburgueseria, però no pas una hamburgueseria més: és la que va posar en Marc Ribas, presentador de 'Cuines' i 'Joc de Cartes' al cor del nucli antic de Girona, allà on hi hagué el Museu del Vi, un bar i restaurant que és patrimoni sentimental per als gironins des de fa dècades.
La coartada del restaurant és aquesta: "Explicar la cuina catalana a través de l'hamburguesa, fer coses amb sentit, i vestir l'hamburguesa amb elements catalans, però no convertirem plats típics catalans en hamburguesa", explica Ribas, que a la Taverna del Ciri de Terrassa ja va demostrar que és un molt solvent renovador de la tradició catalana.
Aquí no hi trobareu ni quètxup ni salses barbacoa, sinó hamburgueses com La Marrana: carn picada de cuixa de porc Ral d’Avinyó, amanida amb sal pebre i cardamom, acompanyat de poma àcida de Girona envinagrada, romesco picant i suc de porc amb gingebre. És a dir, elements clàssics de cuina catalana amb xic de rock and roll internacional, i tot fet amb ingredients de petits productors i de proximitat.