La ‘dimsumeria’ és un altre reeixit invent de la Raquel i d’en Marc de Casa Xica. “Hem acasaxicat el Final Feliç –el seu altre restaurant– per acotar-lo a un reservat de vuit persones que puguin gaudir al màxim del nostre menú de degustació”, ens explica la Raquel. La resta del local –un grapat de taules i una llarga barra baixa vermella– el dediquen a repensar el menjar ràpid, això que fem tan sovint de prendre un parell de canyes i picar alguna cosa abans o després de sortir. I ho fan des de la seva òptica amorosa, com sempre: “Menjar és un acte molt íntim i primitiu i per nosaltres és un privilegi que la gent ens deixi alimentar-los. Responem a aquesta confiança amb la màxima dedicació”.
Es nota. Molt. En tots els detalls del que ofereixen, per exemple, la subtilesa sorprenent del porro fumat i confitat que va amb gambes dins d’una gyoza. O la salsa del –meravellós– bao de fricandó (oh, gràcies per combinar a la perfecció la cuina catalana i l’asiàtica!), feta amb oli de sèsam, vinagre de granada i un picant de xilis tailandesos que ells mateixos maceren i fumen: la meticulositat i l’artesania són marca de la casa. O el kimchi d’albergínia que acompanya una presa ibèrica que es desfà: s’enfila pel nas i inaugura nous territoris gustatius. Quina festa.
Els entusiastes d'aquest pont entre l'alta cuina catalana i Àsia que era Final Feliç que no estiguin tristos. El restaurant perviu oferint un menú degustació en el seu reservat, a manera de taula del xef: de dilluns a dissabte de 20:30 a 23.00 i dissabtes de 13.30 a 15.00, amb reserva prèvia, per uns 55 €, us hi espera un menú degustació amb els nous plats de la Rakel i en Marc, una cuina fascinant i creativa on hi tenen un pes molt important els fermentats i els fumats.