Obert el 2018 per la xef Carlota Clavé, La Gormanda és un punt important a Barcelona en la reinterpretació de la tradició. Clavé –formada a Hoffman i que va estar al capdavant de les cuines d'Alba Granados i Alba París– ha optat per fugir dels tòpics i les combinacions d'ingredients òbvies. No hi trobareu tonyina i alvocat, però sí 'gyoza' amb carn d'olla o unes cocotxes de bacallà al pil-pil amb calçots, dos plats que parlen molt de la seva visió de la cuina catalana contemporània.
D'un àpat aquí en podeu esperar un producte de temporada superlatiu i una minuciositat extrema, tant en la concepció del plat com en l'emplatat. Lluny d'exposar una carta extensiva, Claver té un grapat de receptes que fan que, a més de gaudim com a bojos, ens n'adonem que encara hi ha camp per córrer en la tradició si hi ha talent i esperit de risc. Com la seva presa ibèrica amb una carbonara de pinyons, o uns peus de porc amb gamba vermella i mongetes del ganxet.