T’imagines poder tastar la millor tapa de l’any de Catalunya? Amb la immensa quantitat de tapes que es generen cada any, sembla impossible. I és precisament aquest repte el que ha motivat el concurs de Tapa de l’Any; un aferrissat concurs de gustos i textures on 12 tapes competiran per optar al podi i alçar-se com la millor tapa. L’objectiu d’aquesta apetitosa iniciativa és activar l’hostaleria mitjançant una activitat gastronòmica de qualitat, en què participen xefs de prestigi i un jurat amb diferent bagatge i experiència, encarregats de validar els plats seguint els criteris de presentació, sabor i originalitat. Un escenari ideal per a una presentació única, que conduiran l’actor i director de teatre i televisió Quim Masferrer i el xef Nandu Jubany. Queden garantides les bones dosis d’humor, les bromes i l’emoció durant tot l’acte.
Podreu comprar-ne les entrades a través de Codetickets per a no quedar-vos sense l'experiència.
La millor de l'any
El diumenge 9 d’abril, l’Hotel Meliá de Sitges serà l’escenari on es disputarà l’esperada final de Tapa de l’Any. Dotze propostes diferents es disputaran aquest prestigiós títol. Hauran de competir en presentació, sabor i originalitat, sabent que, només una d’elles, aconseguirà el primer lloc. Sitges s’omplirà d’aromes, gustos i colors diferents.
No hi faltis!
Podreu comprar entrades per assistir a l’acte a través de Gatronosfera.com. I si sou dels que pateixen per la butxaca, no patiu: l’entrada només val 3€ i inclou una degustació per fer tapa i quinto d’Estrella Damm, que podreu utilitzar a la ruta de tapes que hi ha a la ciutat -el Tapa a Tapa de Sitges. Podreu assistir-hi del dia 30 de març fins al 9 d’abril. Quadreu agendes i prepareu el paladar per una experiència única! Els finalistes Les dotze tapes finalistes que podràs tastar a Sitges són:
• Gastrimargia. De Tastet del Reng (Balaguer).
• Flamenquín de jarret farcit de crema de nyàmeres fumades, brie i alfàbrega. De l’Axarquia Restaurant (el Prat de Llobregat).
• La tapa de l’Obèlix. D’El Cable (Sitges).
• Berlina cruixent de calamar en la seva tinta. De La Notaria (Palamós).
• L’aperitiu. De La Selva Cafè (Mataró).
• La perla del mar i la terra. De La Venta (Terrassa).
• Farcellet de xai i parmentir trufat. De L’Alegria del Teatre (Terrassa).
• Rocalbot... català. De L’artiguet 9 (El Vendrell).
• Nipó.cat. Del Més que Tapes (Reus).
• Tàrtar de Toro. Del Nut Gastrobar (Barcelona).
• Cua de bou amb escuma de patata trufada. Del Toca Teca (Barcelona).
• Bacallà Skrei XDF. XDF (Tarragona)
La semifinal més deliciosa
Els xefs que han aconseguit arribar fins aquesta final han hagut de recórrer un llarg camí. El passat 20 de març l’Antiga Fàbrica Estrella Damm va acollir la semifinal de la tercera edició de la Tapa de l’Any. Aquesta iniciativa ve de la mà del Gremi d’Hostaleria de Sitges i Estrella Damm, i pretén premiar la millor tapa de tota Catalunya. L’èxit de participació va ser tal que, després de la selecció, van arribar a la semifinal 43 propostes guanyadores de les rutes de tapes que Estrella Damm va organitzar per tot Catalunya entre el 2015 i el 2016. L’emoció i els nervis eren palpables; cada participant va preparar la tapa en directe i la va presentar davant d’un jurat format per professionals del sector, entre periodistes gastronòmics i professionals de la restauració. Els vuit membres del jurat van valorar les peces dels concursants, per torns, i en van avaluar la presentació, el sabor i l’originalitat amb exigència i rigor. Tot i això, a l’hora de presentar cada tapa, els participants van tenir l’oportunitat d’explicar al jurat el procés d’elaboració, els ingredients emprats i la història i inspiració.