Han hagut de passar cent anys, però la bodega La Palma té un nou restaurant: La Palma de Bellafila va néixer el juny del 2024 i és on hi hagué l'emblemàtic restaurant Pla. La Judit Giménez i l'Albert Rial són una parella de restauradors del Gòtic que han obert un restaurant al Gòtic i per als barcelonins. El 2005 van convertir La Palma, a poc a poc, en una bodega gastronòmica, amb tapes afinades i un menú de migdia d'alta qualitat i preu assequibles on fitxa mig Ajuntament.
A La Palma de Bellafila les intencions són molt més ambicioses, de molt bon restaurant: la carta va a càrrec del xef Jordi Parramon, de figura eixuta i caràcter fresc, que fa anys va renunciar a la Michelin per la docència i que té la filosofia de fer gaudir el comensal i sense espatllar massa el cos. "Plantejo una actualització de la cuina catalana alleugerida, evitant els tòpics de certs plats, però sense desmerèixer-los en la nova versió", explica. Vegem els entrants: en lloc de snacks de braves i olives, hi ha plats tradicionals convertits en snacks, que pots picar amb la mà. Alerta: snacks d'orella! Boníssims. Orella bullida, confitada i després arrebossada, que s'endrapa amb el delit manual qui menja patates fregides. O unes costelletes de xai a l'allet de mida microscòpica, que s'escuren com el pinyol d'una oliva.
Parramon cuina pura temporada, més densa a la tardor i fresca a l'estiu, a base de maceració, escabetx i fermentació, i verdures de petits productors, subministrades per en Pau Santamaria. Vegem unes sardines marinades amb raïm –una al·lusió a la coca de recapte– que s'acaben tot queixalant la raspa del peix, un mos deliciós: dolç, fumat i cruixent. O unes pilotilles, mar i muntanya, protegides sota un escamarlà i un tel fi de cansalada. La carta està molt meditada: no hi ha res obvi, però tampoc res que traeixi l'esperit del plat. I això inclou les postres: demaneu l'evolució del pijama!