Definim: una picantería és una paraula peruana que defineix una casa oberta que ofereix menjar. A la carta hi ha convivència –que no fusió– del Perú, el Japó, el Brasil i Mèxic. És un restaurant Escribà, com la recomanable Guingueta de l’Escribà (av. del Litoral, 62), especialitzat en arrossos.
La mestressa de la casa és la Mariana Silveira, que des de fa anys ha sabut convertir el seu restaurant en un més del teixit veïnal de Poblenou. De la Picantería no marxeu sense tastar el cebiche de peix del dia amb pop a la brasa, ni la picanha. La carta és d'allò més variada: cebiches, tacos, arrossos peruans –que fan tan bé com les paelles!– i també un apartat de 'baos' entre Àsia i Amèrica. Cocteleria també generosa: la 'bartender' Wilmien Bos ha passat per grans cases de Londres, i té una carta pròpia de copes que es mouen en el terreny de la cocteleria d’alta qualitat, com la caipirinha de mandarina i llima, boníssima. O els pisco sours sobrenaturals. El menú de migdia és un clàssic del barri.