Un biquini de macarrons amb formatge? “Pot semblar repugnant i no hauria de funcionar... Però funciona!”. Els britànics Jamie Garrett i Celine Gale que van obrir La Piña al Poble-sec (els encanta el tropicalisme i l’expressió “fer pinya”) el 2018. En Jamie havia sigut gerent de pubs a Londres, i té la cordialitat de taverner de tota la vida.
El biquini està arrelat en els vespres de diumenge de la nostra infantesa, i al Regne Unit també existeix. I ells van decidir fer-ne una fusió, amb La Britney com a estrella: “Un somni americà decadent i deliciós”, diu la carta. Macarrons amb salsa barbacoa, cibulet i una fundent argamassa de cheddar, mozzarella i formatge de tetilla gallec. M'imagino que es diu així per allò excessiu de l'entrepà.
L’altra diva és La Reina, amb cheddar, tetilla i pernil amb una corona de formatge cruixent. Tenen vocació de bar local i ravaler, incrustat al Poble-sec: hi fan intercanvis de roba i idiomes, i hi trobareu una oferta de vins eco, cervesa artesana (demaneu l’IPA Ziggy!) i cocteleria reduïda però molt satisfactòria. Això és un pot petit amb bona confitura: el pa és de Yellow Bakery, i en cada llesca mossegueu l’obsessió del forner Paul per aconseguir el més ecològic i artesà.