En els baixos d’un edifici catalogat, de principis del segle XX i a tocar de l’Arc de Triomf, acaba d’obrir portes La Triunfal, un restaurant de tapes i cerveseria nou de trinca. A càrrec de Rodrigo Varela, que abans estava al capdavant del Born Voraz, i amb el xef Xavi Luque –anterior cap de cuina de La Falconera– als fogons, aquest és un espai que sorprèn tant per la seva decoració com, especialment, per la seva proposta gastronòmica.
A la seva barra hi podeu fer un bon vermut a base de seitons, 'ensaladilla' russa, 'zamburiñas' i altres delícies que no deceben. Tampoc oblideu demanar una de les seves amanides: la de burrata, tomàquet i quinoa és una perdició d'allò més saludable. Una de les seccions més potents de la seva carta és la dels tacos i, si tasteu el de tàrtar d'avocat i tonyina o el de cua de bou, entendreu per què.
També tenen arrossos –menció especial per al risotto de temporada–, truites i ous remenats de campionat, 'pepitos', 'tiraditos' i unes postres que no oblidareu fàcilment: el 'lemon pie', el pastís de formatge i la 'torrija' amb gelat de canyella són pecats que val la pena cometre. En definitiva, anar a aquest restaurant és un encert garantit, el triomf absolut del bon gust i el 'savoir faire'.