Esparreguera se suma a la bona gastronomia gràcies al fet que Shai Dublero i Maria Boladeras han obert amb encert el Lâl, un restaurant en una esplèndida casa sòbriament decorada que ofereix una gran cuina. El xef israelià compta amb una valuosa motxilla carregada en importants restaurants, entre els quals destaca el de Paul Bocuse, el lionès que va liderar la 'nouvelle cuisine'. La proposta de Dublero dóna lloc a una cuina que podríem simplificar dient que és de bistrot, però el seu toc personal i la creativitat i el rigor dels francesos l’han convertida en una experiència digna de ser assaborida.
Alguns plats s’acosten a la perfecció. Com La Cubanía, un filet tàrtar a l’estil del Pròxim Orient, o els nyoquis fets a mà, amb castanyes, ceps i tòfona negra. La mediterraneïtat del Shai és present en gairebé tots els plats. Vàrem tastar uns espàrrecs blancs i verds acompanyats d’una finíssima salsa de parmesà i ou escumat i un tàrtar de tonyina amb un particular tabule. Als migdies hi ha un menú molt assequible on podem trobar una remolatxa cuita a baixa temperatura sobre un llit de iogurt, ruca i provolone fos, i una originalíssima orada sobre un llit de carxofes de Jerusalem, tàperes i mantega torrada. I el 'kanafeh' de mató de Montserrat, almívar de flor de taronger, figues i pinyons són unes postres exquisides.