El que confirma Barcelona com a potència gastronòmica de primer ordre és que al passeig de Gràcia Martín Berasategui hi ostenti tres estrelles Michelin. Lasarte és la cirereta del pastís dels restaurants Michelín a Catalunya: un triestrellat que confereix a Barcelona el màxim nivell d'excel·lència, i sens dubte un dels millors restaurants del món. Berasategui va ser el primer xef a atresorar tres michelin en un restaurant a Barcelona: això fou el 2016. Però no tota la glòria és del geni del 'garrote': també compta com el seu segon, Paolo Casagrande –fan de l’escudella i la carn d’olla–, ha sabut adaptar i expandeix la filosofia de la casa –imparable i subtil engranatge que fusiona la tradició pairal basca i la complexitat demencial amb un producte extraordinari– al territori català. Tot plegat constitueix un treball d’excel·lència demostrada en cada plat de la seva carta. Us recomanem que us regaleu el gust de seure a la seva taula encara que sigui només un cop a la vida.
Quant costa menjar a Lasarte?
Estem parlant d'un dels millors restaurants de Barcelona i del món. Berasategui té dotze estrelles Michelin repartides entre set restaurants, i Lasarte és una de les dues ninetes dels seus ulls (l'altra és Berasategui, esclar). I el preu per menjar-hi de carta és d'uns 250 euros, encara que el millor aquí és acudir al seu menú degustació (305 €), un sumptuós viatge de deu passes on el xef demostra i resumeix la seva visió de la cuina, una de les més influents al món dels darrers 30 anys. Estem parlant de plats com un ravioli de crustacis i la seva crema iodada, burrata i xampany, inspirades demostracions d'audàcia a l'hora de combinar sabors, però que alhora mantenen l'essència basca i catalana que caracteritza la cuina de Berasategui. Si teniu poc temps, disposa d'un menú de migdia a 205 euros.