Bones notícies per als amants de la bona cuina de bistrot francesa. Dos empresaris parisencs, Julien i Valérie Boillot, s’han llançat a la conquesta dels bons paladars barcelonins amb L’Atelier. La seva intenció és oferir els plats tradicionals d’aquesta secció de la gran cuina francesa, senzilla, ràpida i molt gustosa. L’Atelier té un gran desafiament i a la vegada una enorme oportunitat d’omplir un buit existent, des del tancament de La Maison du Languedoc del gran Jean-François Ferrié. En la meva visita hi aprecio un menú de migdia a bon preu on hi figuren algunes ofertes de bistrot. No totes ho són, tot i que Vincent Tommasini, el jove però experimentat xef catalanofrancès, ha promès cada vegada tenir més propostes. A la carta ja hi ha alguns plats que destaquen per haver estat molt ben elaborats, com l’entrant de rillettes d’ànec: suaus, ben treballades i acompanyades d’un pa excel·lent.
De segon va ser inevitable i molt encertat tastar l’onglet, sucós tall de bou amb escalunyes confitades i un puré ben francès, amb mantega i enriquit amb el julivert fresc que tants records ens porta de la París gormanda. Un altre dels encerts és el bistec tàrtar, plat emblemàtic del bistrot. En Vincent promet intercalar en els menús i a la carta plats com la blanquette de veau, la cassoulet, plat potent de fesols típic de Tolosa, o el petit salé aux lentilles, senzill però gustosíssim plat hivernal, una costella de porc salada amb llenties. Però també hi trobem potatge, el pot-au-feu. I totes aquelles meravelles que surten dels menuts.
El servei, a càrrec de la Céline, és magnífic i preparat, gens apegalós. I la carta de vins –tenen bona oferta en copes– és molt satisfactòria per la seva varietat, per l’esforç a l’hora de buscar vins diferents i pels preus raonables. Les postres són bona rebosteria francesa i, sobretot, un excel·lent plat de formatges, ben afinats i ben presentats.