A finals del 2024, el xef andalús Dani García va obrir Leña al Grand Hyatt, un restaurant de brasa d’autor que reuneix molts dels seus èxits no carnis (l’alvocat a la brasa!) i arriba precedit per una trajectòria èpica de renúncies i recuperacions d'estrelles Michelin arreu d'Espanya i el món. Leña se centra en la cuina a la brasa, fusionant tècniques tradicionals amb una visió contemporània i molt inclusiva del concepte, que va des d’aperitius a la brasa fins a talls de carn excepcionals.
La carta és molt extensa, i fa gala de la seva imaginació juganera, però apta per a tots els públics i amb quelcom per a tothom (ja sabeu que el seu leit-motiv ideològic és la casualització de l'alta cuina). La veiem sobretot en entrants que piquen l'ullet a la cuina catalana: boníssimes les croquetes de botifarra de Perol, quasi líquides i amb el sabor dolç-salat que han de tenir, o també uns molt recomanables uns canelons de pollastre fet a la brasa i amb beixamel d'herbes. La brasa, esclar, és impecable: extreu tot el sabor de les peces sumptuoses que ens esperem, com la mitjana de bou, però també de talls més humils: boníssima la ploma ibèrica, una llaminadura salada. Hi ha moltes opcions: des de broquetes 'yakitori' de pollastre fins a espardenyes a la brasa. El restaurant té una estètica entre el club nocturn i el brutalisme que us pot agradar o no, però no deixa indiferent.