Recordeu Le Relais de Venise-L’Entrecôte? Només hi servien entrecot, patates i amanida. Tancat cap allà el 2010, va cedir pas al Café Emma de Romain Fornell. Una altra branca de la família Gineste (hostalers francesos que a finals dels anys 50 van començar a obrir restaurants arreu del món) hi han posat sucursal: L’Entrecôte és el nom de la cadena dels Gineste de Tolosa.
Thomas Gineste explica que “fem el que feien els nostres cosins, però a la nostra manera, i millorat”. Per 19,50 euros, teniu un entrecot de 170 grams filetejat –pura carn, ni greix ni os, banyat en la famosa salsa Café de Paris– amb una amanida de nous i un plat gegantí de patates. Gineste presumeix d’una fórmula secreta de salsa –“cada setmana en fem 900 kg a Tolosa i els repartim”– i, si intentes la recepta, arribes a la conclusió que és tan barroca que surt més a compte venir aquí. També se sent orgullós de tenir restaurants sense congelador: en un frigorífic hi ha el tall –vedella alemanya– i en un altre les patates ('allumettes' a l’estil francès, fines com un llumí i fregides a la perfecció).
Una manera civilitzada i econòmica de complir amb el ritual de la carn vermella, amb una grandiosa qualitat-preu en un local francès amb DO (el xef és de Lilla) sense wifi ni música ambiental, que t’empeny a parlar o a mastegar.