A part de fer unes truites tradicionals excel·lents, en Joan Antoni Miró té la genial virtut de truitejar allò intruitejable: va crear estris per fer realitat fantasies com una truita de croissant de pernil! Ja s’ha jubilat, però el seu fill Marc explica que passa per Les Truites a fer el control de qualitat i a deixar alguna recepta nova: heu de tastar la de macarrons al pesto! Una creació d'aquelles que sona com a una abstracció sense cap ni peus.
Això que dit sembla un despropòsit, menjat és un mos coherent i boníssim, amb pesto casolà i el regust de l’alfàbrega fresca ben present. Les Truites es van traslladar cap a la part alta de Viladomat cap al 2021. Ara és un restaurant gran, modern i ràpid, que compensa una certa asèpsia amb el fet que et puguis cruspir meravelles com una truita de ceps, xiitake i trompetes de la mort. I recordeu que aquesta segueix sent la casa de la truita de croissant de pernil ibèric! Hi trobareu una fórmula de migdia on degustar tres triangles de mida generosa.