La millor platja de Barcelona és... a Badalona! Sobretot perquè l’aigua no sembla atòmica, i encara que sigui el Barcelonès, allà comença l’encant de poble amb passeig de costa del Maresme. També pensen així tres paios que saben molt de bars, de tapes i d’arròs: Joan Carles Ninou (El Xampanyet, La Puntual), José Varela (Grupo Varela, soci a La Puntual) i Santi Hoyos (Bar Àngel, Bar Mudanzas) han obert L’Estupendu, al costat de la Renfe badalonina. És la reconversió en restaurant/xiringuito arrosser dels Baños Pleamar, unes casetes de bany de finals dels 60.
A vint minuts de Plaça Catalunya, L’Estupendu és als antípodes del luxe pseudoeivissenc. Han reconvertit un espai abans ruïnós, okupat i tapiat d’una manera discreta, senzilla i acollidora. Pintura blanca i blava i ni rastre dels acabats de fusta crua i metall que diuen: ‘prepara la Visa’. A la terrassa, s’hi està ample, de nassos, i pots menjar de cara al mar. El menjador també és d’allò més espaiós, i la barra exterior per fer el vermut també dona molt de joc.
Es tracta de tenir sis arrossos però que siguin molt reconeixibles, diu Varela (d’una nissaga familiar que en bona part s’ha dedicat a la gramínia). El de verdures i bacallà i l'arròs negre de cranc i navalles són fenomenals.
A més: a quin lloc de Barcelona pots menjar un suquet com Déu mana, a peu de platja, per 18 €? L’altre atractiu és la carta de tapes: curta, però tot són hits dels tres propietaris. Les braves de La Puntual, la truita de patates amb morcilla patatera del Bar Ángel, croquetes de sípia amb el saber fer d’El Cuévano...