Ressenya

Litoral (TANCAT)

4 de 5 estrelles
  • Restaurants | Mediterrània
  • preu 2 de 4
  • La Barceloneta
  • Crítica de Time Out
Ricard Martín
Publicitat

Time Out diu

Ubicat a la Barceloneta, davant la platja de Sant Sebastià, el Litoral ofereix una privilegiada localització en primera línia de mar i una bona cuina basada en productes frescos, amb una gran oferta d'arrossos. Va obrir l'any 92, poc després del desmantellament dels xiringuitos de la Barceloneta, un fet que el converteix en un dels degans de la cuina a la vora del mar. 

I és un clàssic en forma. Al capdavant de la cuina hi té Rafael Medrán, un xef ¿especialista en cuina marinera? Especialista és dir poc. Va passar 28 anys als Pescadors de Poblenou, i és un cuiner que domina amb els ulls tancats els punts de cocció d'arròs i de peix (aquell exuberant gall de Sant Pere a la mantega negra que va ser millor plat de l'any segons Time Out el 2011) i s'atreveix a fer coses. El gall no és a la carta del Litoral, però hi trobareu altres meravelles, com un tàrtar de gambes amb caviar d'oli, i arrossos d'autor com un exquisit arròs trufat amb carxofa i sepionets. Amb el gra al punt, i negre, però no pas de la tinta del cefalòpode sinó per la cocció lenta de la ceba i la carxofa, a la manera de l'arròs negre de l'Empordà. 

Detalls

Adreça
Pescadors, 87
Barceloneta
Barcelona
08003
Horaris
De 12 a 24 h. Tanca dilluns
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà