Els restaurants moderns de cuina catalana tradicional es dediquen a perpetuar la tradició a base d’alleugerir-la, però preservant els sabors. Per què no hauria de fer el mateix un bon restaurant indi? Little Andaman –fa referència a una illa del nord de Bengala, no pas a un senyor baixet que passeja– té la voluntat d’oferir cuina de les províncies costaneres del país adaptada a la realitat de Barcelona. Les credencials són impecables: és el tercer restaurant de la propietat del Bembi i el Rangoli, i en aquesta ocasió el xef Anand Singh ha optat per un format de tapes on manen els sabors mariners i el fet vegetal per damunt del producte ofegat en salsa.
Per exemple, unes croquetes Chowringhee –un barri de Calcuta–, que són un delicat i cremós mos de remolatxa, bolets i pastanaga, amb la salsa de cacauet a banda enlloc de tenir-la a dins, en deferència als al·lèrgics. O un saltejat de verdures amb coco, que s’embolcalla en una crep de farina d’arròs, boníssim i divertit de menjar. I el seu curri dels pescadors de Kerala remet al peix amb suc, la cuina d’abordo catalana de tota la vida, però amb l’alegria del tamarinde i la llet de coco (aquest és el plat estrella de la casa, ideal per sucar-hi naan, deliciós i casolà, acabat de fer). Hi trobareu molta sensibilitat envers vegetarians i vegans –tenen un menú degustació vegà– i una molt bona opció de menú de migdia per poc més d’11. I també una direcció de sala exquisida i eficient a càrrec de l’Anoushka Das Gupta, una cap de sala que encomana serenor i pedagogia.