El Lokura és un bar restaurant típic de barri. Amb olor de barri. Del barri de Sants. Regentat per la Vanesa Reyes a la barra i en Toni Rivas a la cuina. Una parella del barri. Vaig descobrir-lo de la mà d’en Víctor Fernández, amic i periodista. L’especialitat del Lokura són les braves. En tenen de quatre tipus: braves Montserrat (patates morades, allioli i salsa de tomàquet picant), braves bogeria (patates grill en tempura, maionesa de soja i carn picada picant), 'japo' brava (bola de patata ratllada farcida de mango picant amb wasabi i salsa 'teriyaki') i braves solo (patates panadera amb allioli de rovelló, pols de trompeta de la mort i oli picant de tòfona).
De les tres que he tastat, elegeixo les braves bogeria. Són tan originals com les 'japo' i les 'solo', però el maridatge és molt bo i mentre les menges, la cervesa entra com l’aigua. Les Montserrat són tradicionals, com el seu nom, però una mica més picants que la mare de Déu. La carta del Lokura també es compon d’altres especialitats. El meu fill es menja una hamburguesa cheese extreme i la seva cara és de felicitat extrema. Bon senyal. Em recomanen un calamar lokura, a l’andalusa sobre 'migas' de pastor i cruixent de parmesà. Interessant, però amb coriandre fresc guanyaria en identitat i frescor. Només és un apunt. Com a deure, la propera vegada tastaré els ous.