1. Mae
    Foto: Fran Urrútia Mae
  2. Mae
    Foto: Fran Urrútia Mae
  3. Mae
    Foto: Fran Urrútia Mae

Ressenya

Mae

5 de 5 estrelles
  • Restaurants | Cuina creativa
  • preu 3 de 4
  • Sant Gervasi - Galvany
  • Crítica de Time Out
Mireia Font
Publicitat

Time Out diu

A Sant Gervasi el 2023 hi va obrir Mae, un restaurant d’alta volada dirigit pel xef català Germán Espinosa (ex Fonda Espanya), el xef colombià Diego Mondragón (ex Celler de Can Roca, Àbac i Fonda Espanya) i la restauradora costarriquenya Mariella Rodríguez. Practica el 'glocalisme' gastronòmic, aquella sinergia entre el globalisme i el localisme amb què es pot crear en un plat. Una mena de sincretisme culinari, per entendre’ns. El Mae té un peu aquí i un altre a l’Amèrica Llatina de la guaiaba, el lulo –una fruita que sembla un tomàquet, però té un delicat aroma cítric–, el tomàquet d’arbre i l’ají groc. 

La cuina és d'alta volada, i plena de tècnica, amb mèrits per estar entre els millors restaurants de Barcelona: dos menús de degustació i un d’executiu a preus gens astronòmics i plens d’infusionats, coccions llargues a baixa temperatura, curacions, guisats suflats, aires i criofiltrats. Exemples; tomàquet del Maresme amb ametlles i 'ají' groc; escuma de coliflor, txangurro i gelée de musclo amb herbes fresques; corbina curada en alga kombu amb infusió de lulo i rave, i carré de xai i nyàmeres. Com s’ho han manegat els tres socis per crear tanta afinitat entre ingredients en aparença tan llunyans? "Teníem clar que no volíem fer una cuina pastitx", ens explica la Mariella, "cada plat té una raó de ser".  

Detalls

Adreça
Sant Elies, 22
Barcelona
08006
Transport
Sant Gervasi (FGC)
Horaris
De dt. a ds. de 13 a 15 i de 20 a 22 h.
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà