Cada cop són més les lamentacions per falta d’un enfocament nutritiu més sa en l’oferta dels restaurants de la nostra ciutat. Sobretot pel que fa a les dones, que presten més atenció a aquest tema.
El Mandarina s’ha convertit, per contra, en un punt de referència de menjar sa, senzill i sense pretensions a la zona de Sarrià. Des que l’Ariadna i en Jordi van decidir fa uns quants anys obrir només a l’hora d’esmorzar i dinar, sembla que s’han centrat a millorar l’oferta culinària, donant un toc més pràctic que cridaner a menús i carta. Acolorit i lluminós, el Mandarina (no s’ha de confondre amb un efímer vegetarià que va pul·lular per les xarxes socials fins als seu tancament aprofitant-se del nom) també és diàfan en la seva oferta gastronòmica. “Al principi estàvem espantats per tancar de nit, però amb el temps ens hem adonat que aprofitem millor el temps per crear a casa molts plats que l’endemà sobresurten al menú”, emfatitza l’Ariadna, que s’ocupa del saló, tot i que cobra més protagonisme a la cuina a l’hora de pensar i preparar el servei d’àpats, cada vegada més sol·licitat.
També tenen una oferta de menjar per emportar, de molt èxit al barri de nit amb plats que es poden encarregar i que el client passa a retirar en una hora en concret. No hi abunden els fregits ni els plats guisats molt temps, ni tampoc hi ha una excessiva condimentació. Un menú de Bib Gourmand (distintiu que van rebre de la Guia Michelin) es consolida amb una bona relació qualitat-preu. La majoria dels plats de la carta tenen un símbol per a recomanacions saludables. En ocasió d’un dinar recent, hi vam poder compartir una burrata que podia haver estat més fresca, per després assaborir el tàrtar de tonyina vermella i el tronc de lluç de palangre amb verduretes i oli de tòfona. Un lluç privat de les espines i la pell, cuinat al seu punt i acompanyat per un llit de verduretes i bolets acuradament preparats en wok.
Els carnívors de la taula veïna van gaudir d’un entrecot de vedella de Nebraska Black Angus a la graella que va quedar citat per a la nostra pròxima visita. També de les postres en té cura en Jordi. La carta de vins és millorable.
Time Out diu
Detalls
Discover Time Out original video