Plat de 'fava'
Foto: MargaritMargarit

Ressenya

Margarit

4 de 5 estrelles
  • Restaurants
  • El Poble-sec
  • Crítica de Time Out
Mireia Font
Publicitat

Time Out diu

L'Stefano Balis (grec, ex Bardot, Rilke, Informal) i en Jordi Fenoll (elxà, ex Dos Pebrots) capitanejen el Margarit, un restaurant de base grega que juga amb l'amplitud culinària de la Mediterrània. El resultat d’aquest joc són propostes tan encertades com l'‘akra’; corbina macerada en fulles de figuera. La meitat hel·lènica és la d'aparença groga, feta amb llimona, i l'altra és la valenciana, vermella per la nyora. Els punts en comú que troben els dos xefs entre els seus extrems del Mediterrani sorgeixen de manera orgànica,  i molts cops brollen de converses informals. Els plats de la carta d’arrel tradicional hel·lènica s’executen amb capes personals, girs imaginatius i molta tècnica. Un parell d’exemples; la ‘tarama’ -una cosina llunyana de la brandada de bacallà que els nois elaboren amb ous de bacallà en salmorra, molla de pa i suc de llimona, i acompanyen amb dauets de remolatxa i pols de pa de garrofa- i la ‘fava’ -un cosí llunyà de l’hummus fet amb pèsols grocs, i acompanyat de bacoreta en salaó, tomàquet sec i fulles de tàperes. El xai palestí amb iogurt i herbes ens deixa directament sense paraules. El marinen amb taronja, el bullen a baixa temperatura i és pura mantega càrnia. Tampoc hi falten les pita i en proposen de noves setmanalment. Darrere la seva interessant carta de vins, amb molta presència de naturals grecs, hi ha la distribuïdora Satyrs Wine.

Detalls

Adreça
Margarit, 58
Barcelona
Barcelona
08004
Transport
Paral·lel (M: L3)
Preu
€€
Horaris
De dc. a ds. de 13.00 a 15.30 i de 19.30 a 22.30. Dg. de 13.00 a 18.00
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà