Una estàtua de Dalí muntat sobre un rinoceront recorda el passat del que avui és el restaurant MariscCo, un edifici renaixentista del 1850 a la plaça Reial que va allotjar el Gran Cafè Espanyol, on Àngel Guimerà havia conduït tertúlies –encara conserven les columnes i el paviment d’escacs de l’època–, i més tard l’estudi del Taxidermista, on el geni empordanès va fer-se dissecar un tigre i un lleó. Avui, els animals que hi ha al restaurant venen tots del mar i són vius a l’enorme peixera que tenen, sobre el gel els mariscos, i ben cuinats en receptes saboroses que volen anar més enllà de la clàssica paella per a turistes. Aquest va ser un lloc freqüentat per personatges del món de l'art i la cultura com Joan Miró, Ava Gardner, Mario Cabré i Salvador Dalí.
Quin menjar ofereix MariscCo?
L'espai ofereix cuina mediterrània en què es combinen peixos i mariscos frescos de les llotges més properes amb ingredients ecològics, sostenibles i de proximitat.
Per un migdia de tapes el menú ofereix croquetes de diversos tipus, gambes, calamars, xipirons, patates braves amb salsa veganesa de cúrcuma i altres especialitats del local. Pel que fa als entrants hi ha diverses opcions com burrata amb espinacs i altres complements, amanides, cremes de verdures, de peix, lassanya d'albergínia amb ricota, etc. També tenen opcions per entaular-se: Paella, arrossos i fideuà. Val la pena esperar una estona per gaudir de l'especialitat de la casa, un arròs força caldós amb llamàntol. Una cassola generosa, amb el llamàntol i les eines necessàries per treure'n suc. Per tancar l'àpat, ofereixen una llarga llista de postres casolanes.
Els espais de MariscCo
Si estàs pensant a organitzar un esdeveniment i no tens cap espai, MariscCo Reial ofereix diverses sales privades on fer-ho possible.
Sala 'mariposas'
Sala privada íntima, situada a peu de carrer. Sala climatitzada amb capacitat per a 12 persones.
Sala Dalí
És la principal del restaurant i se situa a la porta principal. La decoració en el terra de marbre, les columnes de fosa, les bigues de fusta i els porticons amb vista a la plaça Reial mantenen l'essència del 1850. Sala climatitzada amb capacitat per a 90 persones.
Sala Taxidermista
Situada a la planta superior del restaurant, ofereix bones vistes a la plaça Reial. És una sala acollidora amb opció de poder disposar de pantalla, projector i àudio pels esdeveniments. Sala climatitzada amb capacitat per a 45 persones.
Sala bodega
Conserva la pedra original de les parets i està totalment insonoritzada. Hi ha opció de barra de begudes pròpia i possibilitat de pantalla per a projectar. Espai climatitzat amb una capacitat de 80 persones.
Terrassa
Agradable i entretinguda a parts iguals, la terrassa del restaurant MariscCo està oberta tot l'any amb una capacitat per a 130 persones.