Si visiteu Montjuïc buscant guinguetes, espais oberts que permetin que l'aire ens acariciï la cara, n'hi ha per a tots els gustos. Com el més 'trendy' Martínez (Ctra. de Miramar, 38), una arrosseria ubicada a prop del Telefèric que ens baixarà, si volem, a la Barceloneta. El Martínez és el lloc que probablement tot guiri s'imagina quan sent la paraula Barcelona, un espai informal i 'cool' on es pot menjar peixos i carns d'alta qualitat fets amb carbó de trencall, cuina marinera, vermuts a qualsevol hora, ostres i uns arrossos notables que, no ho negarem, s'allunyen del preu estàndard que molts esperen d'una guingueta.
Però val la pena. Va obrir el 2013 com a quiosquet, i amb els anys s'ha convertit en un restaurant de vidre, amb vistes de 360º a tota la ciutat que treuen l'alè. I es recupera davant d'arrossos excel·lents a càrrec del xef Juanba Agreda, que combinen el gra sec a la valenciana amb la riquesa del sofregit de l'arròs català. Un exemple, el seu meravellós arròs sec amb pollastre i conill, versió de la paella valenciana. Per cert, no és tan lluny com sembla. Des de Drassanes, són 15 minuts a peu.