Què fa que el client repeteixi, als llocs de barri? Obvietat: bona teca i bon tracte. Una alegria quotidiana és ensopegar amb un bon lloc de barri, fora del radar de modes o de pretensions conceptuals. I Sarrià també és un barri necessitat d’alegries quotidianes. Com la que és el Mastico: un restaurant que porta dos anys obert, dedicat a “la cuina catalana, tot fet des de zero”, explica l’Enric Mas, copropietari amb el seu germà bessó Borja, l’arquitecte d’una preciositat de local diàfan –sense parets, tot marcs d’acer i vidre. A les 13.45 h d’un dimarts qualsevol, ja hi ha 30 veïns asseguts. Els bessons Mas van tenir la parada Ous i Truites al Mercat Princesa, i amb els diners de la venda van obrir el Mastico (nom tan poc atractiu com Mastego, he de dir). Però aquí no venen motos sinó menjar ben fet.
Hi trobareu una carta clàssica a més no poder (per picar, amanides i principals), on la vedet és l’arròs estil Parellada, també present en un menú setmanal (a 14,80 euros). I la veritat és que el classicisme no té res de dolent si hi ha personalitat i ofici: amb un suplement de tres euros, al menú tens un arròs en paella modèlic –que bo el negre, gra grenyal i carxofa al dente!– i endrapo uns excel·lents ous estrellats amb pernil que donen fe de la seva experiència tocant patata i truita.
En carta, delícies com raviolis farcits d’albergínia i scamorza amb salsa trufada. Petit enigma: sense clientela turista, són al número 150 d’uns 9.000 d’aquell rànquing fet pels clients. “Ni ens ho expliquem ni ens obsessiona”, riuen.