És un 'hotspot', no només de la Portugal catalana, també del centre de Barcelona. Sabores de Portugal, inaugurat per tres socis lusitans a qui se’ls va posar entre cella i cella obrir un restaurant a la nostra ciutat, és el regne de la brasa. N’hi ha una de gegantina a la porta, on cuinen xoriço, xai, porc i bacallà. Segons el Cris, un dels amos del local, molt del seu públic coneix la cuina del seu país “perquè és bona i senzilla” i busca repetir les aromes de les seves vacances a Portugal.
La gastronomia portuguesa és molt seductora. Té aquella part de contundència, d'arròs, tall i bacallà que tant ens agrada als catalans, però també un plus de llunyania atlàntica i fins i tot d'exotisme especiat. I per si fos poc, són capaços d'animalades com la 'francesinha': un entrepà gegantí de carn i embotits, gratinat, que neda en salsa envoltat de patates fregides. Si ja heu fer l'Operació Bikini, és l'hora d'abortar-la. Mengeu portuguès!