1. El llagostí en tempura de Merikenko
    Irene FernandezEl llagostí en tempura de Merikenko
  2. Kenji Ueno rere la barra de Merikenko
    Irene FernandezKenji Ueno rere la barra de Merikenko
  3. Merikenko
    Foto: Irene FernandezMerikenko

Ressenya

Merikenko

4 de 5 estrelles
  • Restaurants | Japonesa
  • preu 3 de 4
  • Gràcia
  • Crítica de Time Out
Anna Torrents
Publicitat

Time Out diu

La tempura, les delicioses verdures i mariscos arrebossats de la cuina japonesa, és la primera especialitat que vola de la taula quan comparteixes àpat en un bon restaurant japonèsI en Kenji Ueno i la Neus Busquets (Can KenjiAiuenoSato i Tanaka) es van proposar elaborar un menú de degustació on aquest fregit sigui l’únic protagonista. Merikenko, oberta el 2024, és el nom d'aquesta barra gurmet. En un raconet de Gràcia, carrer Sèneca, tan selecte com el seu producte, al Merikenko (literalment, "farina americana") hi ofereixen un menú de degustació 'omakase' amb ingredients com el 'maitake', la carabassa o el peix de temporada, que canvien constantment i s'acompanyen amb vins del Penedès, l’Alt Urgell, Terra Alta o Ries Baixes. 

En diversos aspectes, la preparació d'una bona tempura és tant o més exigent que la creació d'un sushi de qualitat, i és per això que cada xef hi aporta el seu propi toc personal. "Nosaltres seguim l'estil Kanto, que incorpora ou, i fem servir olis de sèsam blanc no torrat i de gira-sol; el resultat és un color daurat i una textura homogènia", destaca Busquets. Tant en aquest estil com en el Kansai, que prescindeix de l'ou, la calor residual cuina els ingredients coberts per l'arrebossat, mantenint-los sucosos a l'interior. 

Detalls

Adreça
Sèneca, 28
Barcelona
08006
Horaris
de dilluns a divendres, de 19.30 a 23.30h. A partir de maig, de dimarts a dissabte, de 13 a 15:30 i de 20 a 23 h
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà