Els bons paladars han de viure una experiència al Monvínic, el genial invent de Sergi Ferrer-Salat, un lloc que amb els anys s’ha convertit en emblemàtic. I molt amb la incorporació d’Ariadna Julian al capdavant d’una cuina d’on surten plats exquisits, i no només en referència al gust. Quan una trajectòria en bons restaurants del món és ben aprofitada, els resultats són clars, com la llebre a la royale o el colomí a la brasa, i portat a la taula amb una salsa i acompanyaments, que són com un plat a part. I què dir de l’ou poché, amb sobrassada, parmentier, bolets i suc de rostit de pollastre.
L’Ariadna, que va passar pels altars de la cuina parisenca, es va superar després en terres veïnes, a Cal Xim (l’Ordal), on va perfeccionar la brasa i va deixar excel·lents empremtes en aquest gran restaurant. Amb respecte pel km 0, la majoria dels plats passen per la brasa. Un sibarita gaudirà amb el seu jarret de vedella: 15 hores a baixa temperatura, acabat a la brasa i glacejat amb el seu suc.
Tot això es pot gaudir en un ambient Premi FAD el 2009 i on a més d’un bar de vins i restaurant, hi ha una biblioteca, salons i la privilegiada taula del xef a la cuina. El Monvínic és un celler obert al món amb 3.000 referències. I un funcionament impecable gràcies a les seves dones: Isabelle Brunet com a sommelier –Premi Nacional de Gastronomia 2018 a la millor cap de sala–, la maître Sophie Glossin i la directora Clara Saludes.