4 motius per escapar-se al Mas Pi de Verges

Aquest famós restaurant de cuina casolana del Baix Empordà, que fa tres dècades que acumula perícia, es renova per incorporar plats 'healthy' amb ingredients de proximitat, esmorzars encara més suculents, una agenda musical top i un chillout per gaudir-la
Mas Pi
Mas Pi
Time Out en col·laboració amb Mas Pi
Publicitat

Mas Pi de Verges sempre ha estat un restaurant especial: no només pel lloc, que conserva l'essència de la masia que va ser al segle XVI, amb una gran terrassa, rodejada de la naturalesa de Verges; també va ser un escenari d'inspiració per a Lluís Llach! I segur que també ho serà per a vosaltres.

Fa més de 30 anys que ofereix una cuina tradicional espectacular i, ara, evoluciona per incorporar noves atraccions culinàries (amb opcions que busquen el quilòmetre zero) i ESTIUEJUT, una agenda de concerts i espectacles activa a l'agost que s'estén durant tot l'any. Anar a Mas Pi es converteix en tota una experiència gastrocultural! Quedeu-vos... que us expliquem totes les seves novetats i perquè heu d'anar a tastar-lo.

1. Carta tan moderna com tradicional

Evolucionar comporta mantenir i fer perdurar tot allò que funciona i obrir-se a la creativitat per incorporar noves creacions. Per això, Mas Pi, evidentment, s'ha renovat sense renunciar a la seva estampa, la cuina tradicional, deixant a la carta els plats clàssics més puntals, com els arrossos, els canelons, els peixos o les carns a la brasa. Què us sembla algun dels arrossos de Pals com el de peix amb sèpia, calamar, musclos i gambes o el negre de peix? O potser un rapet a l'all cremat? També han mantingut alguns 'per picar', com els cargols de la Maruja amb allioli i tomàquet, les braves i croquetes vàries, o les flors de carxofa amb salsa romesc. A banda, han afegit noves opcions creatives, com els 'pokebowls', que cada vegada tenen més adeptes, les torrades amb alvocat, ou i altres meravelles per l'esmorzar, o, per obrir boca, uns sticks de pollastre amb maionesa de curri o l'hummus de remolatxa amb xips de verdura. Per beure, ho podríeu maridar tot amb una cervesa Mortiz ben freda!

El compromís ferm pel producte de quilòmetre zero es manté, com sempre, i també segueixen treballant amb petits proveïdors locals (fins i tot, el xai prové del ramat propi de l'avi). Les postres no són de menys, artesanals, amb ingredients de primera i deliciosos. Us posem uns exemples: el recuit de drap de fonteta amb mel de l'Empordà o el flam de cafè amb coulis de ratafia i nous...

2. En un espai emblemàtic

Entrar a Mas Pi és tota una experiència. Una casa antiga luxosa que desprèn encant per tots els racons: les parets desiguals, els porticons antics, la decoració rústica... Es tracta d'una masia del segle XVI que va ser propietat dels comtes de Foixà fins al segle XIX i que ha tingut diversos usos al municipi. L'interior consta de diferents menjadors còmodes i elegants, espais per a esdeveniments privats, un jardí per als dies d'estiu, i una gran terrassa exterior. És un lloc perfecte per gaudir amb la família i amics d'una vetllada molt especial.

3. Esmorzars de forquilla (atenció ciclistes!)

Si sou amants de la bicicleta, segur que alguna vegada heu fet alguna ruta pel Baix Empordà. La xarxa de cicloturisme de més de 250 km que travessa tota la regió la converteix en una de les comarques predilectes dels ciclistes. Mas Pi cau justament a la vora d'una de les rutes de bici més conegudes, la ruta del Baix Ter, que passa per Verges, i és comú trobar-se a un ramat de ciclistes fent parada a la preciosa terrassa de Mas Pi per esmorzar fort i proveir-se de forces.

Tots sabem que l'esmorzar és l'àpat més important del dia i cal que sigui complet per deixar-nos tips per encarar el dia, però també deliciós per aixecar-nos l'ànim. Això ho saben molt bé a Mas Pi i, per aquest motiu, la carta renovada té tota una secció ben plena per a l'esmorzar. Podeu tirar-vos de cap als seus esmorzars de forquilla, amb plats típics: un deliciós cap, pota i tripa o un bon fetge de xai amb ceba. Però també podeu optar per totes les variants més sanes, com torrades i 'mini musicals' amb diferents opcions (tomàquet confitat, alvocat, ou 'poché', salmó...). Crida l'atenció la torrada amb alvocat, tomàquet confitat, canonges i burrata amb pesto d'avellanes. D'altra banda, també hi ha opcions més dolces, com croissants o pancakes. Què us ve més de gust?

4. Maridatges musicals

No és d'estranyar que a Mas Pi la música sigui un punt a reforçar. Per si no ho sabíeu, Lluís Llach va composar al piano de Mas del Pi 'l'Estaca'. El restaurant vol mantenir viva l'ànima musical que tant caracteritza aquest indret, font d'inspiració d'artistes. Durant l'estiu, l'agenda cultural s'omple amb el cicle de concerts i espectacles, conegut com ESTIUEJUT. Aquest agost, tenen concerts programats cada divendres, oferint una varietat d'actuacions per a tots els gustos. Durant tot l'any, també organitzen actuacions els divendres i dissabtes, on es poden gaudir d'aquests espectacles amb un còctel o una cervesa Moritz ben freda al seu chillout acabat d'estrenar! Com diuen a la frase de la samarreta del restaurant, 'Al Mas Pi mai falta cultura, menjar i vi’.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat