4 motius per (re)descobrir La Balsa 1979

L'emblemàtic local de Sant Gervasi, guanyador del Premi FAD d'arquitectura només obrir, compleix quasi mig segle i guarneix d'atraccions la seva deliciosa gastronomia amb brasa, cambres de carn i maridatge personalitzat. Us animeu a tastar-lo?
La Balsa 1979
La Balsa 1979
Time Out en col·laboració amb La Balsa
Publicitat

A La Balsa, l'arquitectura vessa per tots els cantons: l'antiga bassa que ocupa el restaurant es va transformar en un espai rústic i alhora modern, amb elements originals que van en total consonància amb l'entorn, verdejat a segments. Un conjunt arquitectònic de grans dimensions on entaular-vos i gaudir d'un bon festí de cuina casolana i mediterrània en què la tendència contemporània també hi juga un paper important. Enguany, per la primavera, celebra 45 anys i torna a florir de nou amb algunes novetats a la cuina. Si encara no l'heu tastat, és un imprescindible de la ciutat! Us expliquem per què.

1. Tot un viatge pels gustos mediterranis

Elegant i tradicional són els adjectius que defineixen a La Balsa. D'aquest restaurant surten plats casolans i mediterranis amb tocs contemporanis i sofisticats que són tota una delícia.
Un suggeriment? Podeu començar el vostre àpat amb uns entrants a base de pa rústic fornejat amb oli d'oliva i escates de sal acompanyat de, per exemple, un sashimi de presa ibèrica d'aglà, unes croquetes casolanes elaborades amb llet i mantega del Bages, una sardina confitada un toc fumada, amb 'concassé' de tomàquet i cibulet, o porro rostit, amb crema de purrusalda, reducció de ceba rostida i ametlla torrada. I, com a plat principal, també us costarà triar entre els arrossos tan deliciosos com el de vaca Nebraska, propostes del mar, com el bacallà Club Ranero, o plats de la terra, com la galta ibèrica a baixa temperatura amb parmentier de patata i verdures, entre altres exquisides propostes. A més, us suggeriran maridatges amb vins per tal d'harmonitzar perfectament tots els gustos.

Un lloc ideal per celebrar trobades íntimes i, també, celebracions amb molts comensals, tant en format còctel com banquet. Gaudireu d'una experiència foodie d'allò més completa i amb la sensació d'estar en un petit paradís lluny de la ciutat.

2. Noves atraccions gastronòmiques

Si ja heu estat al restaurant, quan hi torneu us trobareu amb unes quantes sorpreses. Han instal·lat una brasa per a poder potenciar molt més el gust de la matèria primera i incorporar una nova textura. S'utilitza per coure carns, siguin mitjanes o madurades, peixos salvatges i també productes de temporada com poden ser unes bones carxofes.
A més, estan en procés d'instal·lar unes càmeres de maduració fetes a mida, tant de carn com de peix, on el client podrà veure les peces, escollir la que més li faci salivar i deixar que les mans expertes del restaurant la transformi en una delícia al plat.
I si sou uns sibarites del vi, només en recòrrer la carta de vins us pujarà el bon humor, perquè tenen una nova proposta per maridar els dinars o sopars dels comensals en funció de cada plat. Els maitres no només aconsellaran i personalitzaran el vi que més us encaixi, també oferiran un vi dolç segons les postres escollides. Entre plats i copes només hi haurà lloc per l'harmonia!

3. 45 anys d'història

L'ànima de la tradició encara volta pel restaurant. És un lloc especial, que recol·lecta records de quan hi havia la familia Güell regentant i que ha estat casa de menjars dels barcelonins de tota la vida, que han anat a celebrar alguna data especial o important a La Balsa. Els 45 anys de trajectòria ja diuen molt: la història del local forma part de la seva essència i fa de ciment, però per poder mantenir-se en peu, cada any s'han anat renovant per abraçar també els gustos més contemporanis. El servei és exquisit i us atendran amb tota la cura del món perquè viviu un moment especial, sigui un sopar, un dinar corporatiu o una celebració íntima o familiar.

4. Medalles en arquitectura

Pocs restaurants de Barcelona acumulen un premi FAD, vores verdes i gastronomia exquisida. L'any 1979 Antonio López Lamadrid, gerent i propietari de Tusquests Editors, i la seva parella Memé, amb el suport de la família Güell, van decidir obrir un restaurant en uns terrenys del barri de Sant Gervasi on hi havia una antiga bassa de regadiu. Van encarregar el projecte a Óscar Tusquets i Lluís Clotet, que van decidir conservar els murs originals de pedra, i el resultat va ser tan bo que aquell mateix any va guanyar el Premi FAD d'arquitectura.
L'edifici de La Balsa s'ho val, amb una entrada secreta, un portal en forma de teranyina, uns finestrals gegants al sostre que ho inunden tot de llum i dues terrasses, una d'estiu plena d'arbres i vegetació i una altra d'hivern, envoltada de vidre.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat