Mr Porter (restaurant) i Sir Victor (hotel) van obrir amb el repte de succeir l’Hotel Omm/Roca Moo, michelínica mesura del luxe de la progressia barcelonina (als còctels de Nadal de Tragaluz hi era tothom: Maragall, Loquillo, Mariscal...). Si mirem pels noms recents –la plantilla del Barça, Keanu Reeves...– van pel bon camí. El restaurant dirigit per Ryan Murphy s’ha convertit, en poc temps, en lloc de moda dels sopars d’alta gamma.
I què coi, en un cinc estrelles superior mai s’hi menja malament, però la fórmula del Mr Porter vessa personalitat: som en una braseria d’alta cuina, amb un lleuger toc de l’Orient Mitjà (part del capital és d’Israel i d’un forn tabun, propi de la cuina jueva, en surt un pa de focaccia inenarrable). Murphy té un peu en la sofisticació entenedora i un altre en el primitivisme de la graella. Ho masteguem en èxits de la casa com el carpaccio de carbassó –a dues temperatures i amb formatge suís– o un divertidíssim falàfel de gamba. El poder cru de la brasa desborda sabor en plats com un llobarro al forn amb adobo mexicà, o alguns dels millors talls de vedella que menjareu a Barcelona. Tot és de primera divisió i amb un toc reconeixible sempre: peix, marisc, bufet d'esmorzars, cuina vegetariana...