Ressenya

Mulet (TANCAT)

4 de 5 estrelles
  • Restaurants
  • preu 2 de 4
  • Eixample
  • Crítica de Time Out
Publicitat

Time Out diu

De vegades molesta una mica escriure d'un lloc bo, perquè després no hi ha lloc ni tan sols per a qui escriu. Succeirà segurament amb el Mulet, un lloc que porta encantant més de cinc anys la seva fidel clientela, atreta al migdia per la qualitat i varietat del seu menú a 11,50 euros, o a la nit per la bona il·luminació, la calidesa del lloc i el sabor de la carta, on es combina molt bé el clàssic mediterrani amb la modernitat. És una cuina sana, saborosa, amena, amb plats preparats al moment a partir de productes de primera. El nom és el cognom patern d'en Rodri, en homenatge al seu pare, Javier, que va ser responsable de protocol de Pasqual Maragall. L'elegància i els detalls d'un bon amfitrió els va aprendre segurament del seu progenitor, i va traslladar aquests dons a la cuina, donant-hi gràcia, un toc natural i certa saviesa.
A la barra, de manera simpàtica, es pot anar obrint boca amb unes ostres franceses d'Oléron amb gintònic amb una copa de cava per només 4,50 euros. Comencem l'àgape amb la selecció de tomàquets (de Montserrat, raf, cumato, segons el mercat) amb ventresca de tonyina del Cantàbric i oli Assut, que “té més personalitat, gust i perfum”, explica entusiasta en Rodri. També compartim el festival de verdures a la graella amb allioli de poma i romesco. En els segons és on es presenten les dificultats d'elecció, per la varietat i la temptadora oferta.
Ens decidim pels espaguetis guitarra amb textures d'ànec (foie gras, confit i magret) i una superba hamburguesa de cérvol amb foie gras. Però ens quedem amb ganes de tastar ofertes com el carpaccio de ren amb vinagreta de fruits del bosc i contrallum de torrades de pagès; el filet de cangur amb salsa de tres mostasses i curri amb xips de moniato, o el bisó amb bomba líquida de cabrales.
En peixos hauríem dubtat entre el morro de bacallà confitat amb oli de sàlvia sobre cremós d'api i flammulina, un saltat de vieires i bolets de temporada amb wakame, salicòrnia i tallarines d'arròs, el llobarro amb oli de curri vermell, guacamole i xips de moniato, el lluç Gaudí amb mosaic de verdures o el tàrtar de tonyina a l'estil japonès i el tataki de tonyina amb salsa tonkatsu i panachê de verduretes.
La cuina, a càrrec d'Albert Balaguer, presenta una oferta completa, amb aliments perfectament combinats, sense oblidar-nos del punt final, les postres, acuradament elaborades. Un bon servei, dirigit pel Patri, i una bona selecció de vins arrodoneixen un bon àpat. El darrer dijous de cada mes, en Rodri organitza tasts i maridatges amb cellers importants per als seus clients. – Marcelo Aparicio.

Detalls

Adreça
València, 350
Eixample
Barcelona
08009
Transport
Verdaguer (Línies: L4-L5)
Horaris
Cada dia, de 13 a 15.45 h i de 21 a 23.45 h. Dg. nit, tancat
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà