Ateneu Barcelonès
El Jardí de l'AteneuAteneu Barcelonès
El Jardí de l'Ateneu

Bons restaurants de Barcelona dins de museus, teatres i espais culturals

A més de trobar-hi exposicions, obres de teatre, llibres i pel·lis, en aquests llocs també podreu fer un àpat com cal

Rita Roig
Publicitat

Els museus, cinemes, llibreries, teatres i espais culturals diversos que omplen aquesta llista tenen un pes cultural tan gran que es venen sols, però tenen la sort de comptar amb una oferta gastronòmica de qualitat que li suma valor a la visita. En molts casos, o no passem pel bar-restaurant del centre cultural en qüestió o només ho fem per agafar qualsevol cosa per beure o per picar. Però, quins són els millors restaurants dels museus i teatres de Barcelona? Quan conegueu aquests llocs –si no ho heu fet ja– a més de dedicar-li una bona estona a omplir-vos de cultura, també tornareu a casa amb la panxa plena i contenta. 

NO T'HO PERDIS: Els 50 millors restaurants de Barcelona.

  • El Poblenou

La renovada Beckett s'ha convertit en un espai de reunió de treballadors de la zona, gent del món teatral i amants de la bona teca. L'oferta gastronòmica va des de l'esmorzar fins a les copes postfunció i està acompanyada d'un ambient bulliciós i informal. Està obert cada dia i també compten amb una oferta cultural com les sessions de Jazz dels diumenges a l'hora del vermut.

  • Cafeteries
  • El Raval
  • preu 2 de 4

La cafeteria Satan's Coffee Co. i Stefano Colombo (Xemei) gestionen la cafeteria-restaurant de la llibreria La Central, als jardins de la Casa de la Misericòrdia, un espai que va estar tancat durant dècades. Té un jardí interior dividit en dues parts: el pati principal, amb palmeres i tarongers, i el patí limítrof amb l'orfenat de les Germanetes de la Caritat. Els clients de la llibreria –o qualsevol que busqui un lloc en calma– poden fer un cafè, un entrepà, el plat del dia o un bon vi en franja de 9 a 22 h i estar-s'hi tota l'estona que vulgui. S'hi pot accedir des d'Elisabets o des de la secció de gastronomia de la Central. Al matí, s'hi fan esmorzars amb l'estil Satan's.

Publicitat
  • Llocs d'interès
  • El Gòtic

Al primer pis de l’Ateneu Barcelonès i hi ha un pati central enjardinat que és tot un oasi al mig de la ciutat. Hi podreu degustar platets informals de gastronomia catalana, com patates braves, croquetes o ous a estrellats amb pernil. Cada migdia entre setmana, el menú de 14,95 € inclou un primer plat, un segon i unes postres. El millor de tot? Com que queda mig amagat i cal entrar al mateix Ateneu per accedir-hi, els turistes no saben arribar-hi.

  • Museus i institucions

Aquesta pastisseria històrica de Sant Pol de Mar és l’encarregada de proveïr el cafè, les pastes i tota la teca de la cafeteria del Disseny Hub. Situada a la planta baixa d’aquest lluminós i diàfan edifici, el bar va estar dissenyat per un estudi d’interioristes catalans, Catalán & Bergnes. Hi destaca un sofà sinuós i acolorit on pots jaure a assaborir els deliciosos croissants de xocolata de Sauleda, els pastissos o els entrepans. A més d’una cafeteria, també és un restaurant (amb un menú de migdia per 15 euros) o una botiga de productes delicatessen. 

Publicitat
  • Cuina internacional
  • El Raval
  • preu 1 de 4
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out

Si sou pel Raval, és un dels punts de trobada més maco i un recurs més que satisfactori per a sopars de grup. Les llambordes de la plaça de la Filmoteca són el terra del local i té una gran terrassa que és una joia fins i tot a l'hivern, quan encenen les estufes i et donen mantetes. La Monroe és tot terreny: hi pots esmorzar, picar tapes –ensalada russa, natxos, embotits...–, fer un menú, beure tes, còctels, menjar entrepans i amanides, sopar un cebiche o un estofat. Ah, i els pastissos casolans! 

  • Bars de tapes
  • Gràcia
  • preu 1 de 4
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out

Pocs llocs trobareu com aquest: un viver cultural que es dedica a promoure cultura emergent i amb una proposta gastronòmica tan curosa com la seva programació. Aquest antic garatge és un restaurant diàfan, que disposa d’un escenari per on desfilen propostes sovint encreuades amb la gastronomia: com una graellada argentina amb poesia i cúmbia!

Publicitat
  • Sales de cinema
  • Hostafrancs
Bistrot - Zumzeig Cine Cooperativa
Bistrot - Zumzeig Cine Cooperativa

Des del 2018, la Martina i la Victoria porten el bar del Zumzeig, el primer cinema cooperatiu de Catalunya. Igual que la sala de cinema, es tracta d'un bar petit i acollidor però té una taula força gran pensada per ser compartida o per donar cabuda a un grup. Allà podeu omplir el pap amb empanades casolanes, bones tapes, cerveses i fer un aperitiu molt complet. Per allà no només passegen plats amb menjar, se celebren un munt d'activitats culturals com concerts i recitals.

  • Museus i institucions
  • Art i disseny
  • Sants - Montjuïc

No és un restaurant econòmic, de menú assequible, però si demaneu una taula al costat dels finestrals, gaudireu d'unes vistes magnífiques de la ciutat, amb el Tibidabo beneint el vostre àpat. Al plat tindreu receptes com l'steak tartar de filet de vedella, arròs de mar i muntanya, canelons, pop amb escuma de patata i caviar de pebre vermell i turbot a la marinera.

Publicitat
  • Museus i institucions
  • Història
  • La Barceloneta

La seu del museu es troba al Palau de Mar, on havien estat els antics Magatzems Generals de Comerç, l'únic edifici conservat del vell port de Barcelona que data de 1881. I precisament aquest any li dona nom al restaurant del Museu, que està a la quarta planta i que regenta el grup Sagardi. Trobareu un menú de migdia la mar d'apanyat amb producte de proximitat. A la Terrassa de les Indianes –és com es diu la terrassa del restaurant– podeu fer un còctel mentre gaudiu d'una de les vistes més privilegiades de la ciutat.

  • Museus i institucions
  • Història
  • El Raval
Norai - Museu Marítim de Barcelona
Norai - Museu Marítim de Barcelona

El jardí del Museu Marítim, on està el restaurant Norai, és una de les delícies de la ciutat. Després –o abans– de submergir-vos en el món del mar, la navegació, el comerç i la transformació de Barcelona visitant el Museu, podeu passar pel restaurant i tastar el seu menú diari. És força assequible –12 euros entre setmana i 16,50 € els caps de setmana i festius– i està basat en cuina de proximitat i peix fresc procedent de les llotges locals. És aquí on, periòdicament, s'organitzen els cicles per donar a conèixer la cuina amb peix de la Mediterrània. 

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat