L’autèntica cuina nikkei, la que es va crear al Perú a partir de finals del segle XIX per l’arribada dels primers immigrants japonesos, pot gaudir-se des d’ara al Nikkei 103 –dins l’hotel Axel–, el nou restaurant dels propietaris del Cebiche 103.
L’Hugo, a la cuina, i en José Pablo, el 'sushiman', fan deliciosos plats que submergeixen immediatament en una cuina rica en sabors, de presentació bellíssima, senzilla i respectuosa de la seva essència. El 'tiradito' peruà, elaborat amb tonyina vermella, molt fresc i amb suc d’aranja, ja justifica la visita, i passa el mateix amb el verat escabetxat i el cebiche de salmó.
L’arròs 'chaufa', de la cuina 'chifa' –intersecció xinesa-peruana–, fet amb pollastre o ànec, va ser molt celebrat. I més acompanyat d’un Chilcano, un còctel peruà a base de pisco, llimona, gingebre i 'ginger ale'; una combinació perfecta. Després van sortir els 'uramaki' d’'anticucho', aquest plat tan representatiu del Perú. I per postres va ser impossible negar-se al pastís tres leches (pa de pessic amb llet condensada, evaporada i de coco) i al pastís de xocolata, tots dos casolans, i a un excel·lent 'pisco sour'. Val la pena saber que el menú de migdia, per 16,90 €, permet fer-se una idea d’aquesta valuosa cuina, nascuda de la barreja de cultures.