Si heu menjat aquelles patates braves amb sofregit dolç, heu menjat les braves de l’enyorat Bohèmic de Fran G. Manduley (que van copiar el 75% dels cuiners de Barcelona). El 2017 va renéixer amb el Sant Antoni Gloriós. I ara, carregat de feina, suor, talent, cremades i tota l’obra feta per les mans que cuinen, ha obert el Nomad Road: un bar de menjar de carrer del sud-est asiàtic connectat per la cuina amb un dels grans bars de tapes de Barcelona. “Recordo la crisi del 2008 i com van morir els que no es van adaptar. Et soc sincer: què vol la gent? Qualitat i preu, i el Nomad Road és això”, explica Manduley.
El que havia de ser una taula del xef que apuntava a Michelin, ha acabat en un acolorit i casolà street food per seure (poca estona) o emportar. Tota la intenció de vendre un bon producte, patilla cap: “Ajunto street food asiàtic fet de manera estricta i tradicional” –coneix bé i estima la matèria–. I els plats fan caure de cul per sabor, abundància i qualitat: un gustós chili crab de Singapur (platàs de cranc bo a 12 euros! I tens el gust de barallar-t'hi amb pinces!), 'takoyaki' de Tòquio (boletes de pop, amb la llicència d’una salsa de foie i fruites vermelles delirantment bo) o un 'banh mi' (6 euros), la seva visió de l'entrepà vietnamita que ha d’esdevenir icona de l’entrepà a Barcelona. La carta anirà canviant, passejant per tot el sud-est asiàtic, però no pas les nostres ganes de tornar-hi.