Nuara és el projecte més ambiciós de Familia Nuri. Situat al Balcó Gastronòmic del Port Olímpic, Nuara –una derivació del verb nuar, és a dir, fer nusos– no és només un restaurant, és tota una declaració d'intencions d'ambicions gastronòmiques a gran escala. Aquí hi trobareu el producte més premium de Familia Nuri, sobretot peix i marisc fresc de la llotja de Barcelona que s'exposa al client abans de passar pels fogons de la cuina oberta o per la brasa. "Fem el que volem fer sense cap floritura, i amb el millor producte que sigui possible en cada temporada", m'expliquen des del grup empresarial familiar. Al capdavant de la cuina hi ha els xefs de la casa Àlex Jiménez i David Noguera, amb l'assessoria del reconegut Ismael Alonso (Celler de Can Roca).
Això s'ha traduït en una carta plena d'entrants vegetals subtils, com uns porros escabetxats amb meunière de ceps, avellanes i brots, sense oblidar la fregitel·la en versió top que és una altra de les marques d'identitat de la casa, present en uns calamars a l'andalusa amb maionesa acevichada. Però no oblidem que aquí hi ha de tot, i molt. Arrossos excel·lents, fets amb el saber fer de la casa: l'arròs sec de llamàntol nacional i el mar i muntanya de calamar a la brasa, panxeta ibèrica i ceps juguen en la lliga de la gramínia prèmium. I qui vulgui quelcom més directe, un bon tall de carn o peix fresc fet al foc de llenya. El luxe cada cop més s'està concretant a tenir un bon producte amb la mínima manipulació, i Nuara va d'això. I juga en la llista dels locals espectaculars: un saló interior de 200 m² amb capacitat per a cient comensals asseguts, i una terrassa espectacular amb vistes al Port Olímpic, amb la mateixa capacitat. Un lloc enorme, però amable i relaxat, que no aclapara.