En Miquel, de Sant Andreu, i en Sebastián, de l’Uruguai, es van conèixer treballant al Mastico. Amb les idees cristal·lines i un tou d’experiència a restaurants d’estrella i a grans grups restauradors, van decidir obrir el seu propi local a la rambla de Fabra i Puig. “Al barri hi havia demanda per una cuina diferent, més elaborada, però no hi havia oferta”, ens explica en Miquel. Encert! És allò d’estar al lloc adequat en el moment adequat. Des del 2019 en Sebastián despatxa des d’una minúscula cuina a la vista plats mediterranis amb tocs forans gens superflus, elaborats amb bon gènere i ben presentats. El menú de migdia setmanal (12,95 euros) aconsegueix que hi hagi cua gairebé cada dia.
Una suculenta cassoleta de cigrons, cloïsses i calamarsets, un melós coll de xai estofat amb romaní, mel i cuscús i un arròs amb llet de textures van fer que la nostra espera valgués la pena. Reserveu-hi perquè al menjador, càlid, de fusta, pedra i parets blanques, sols hi caben 30 comensals i la terrassa és petita. D’on ve l’èxit de l’Öuzö? “Experiència, producte, servei i molta química entre en Sebastián i jo”, diu en Miquel. Hi afegim el boca-orella veïnal, que mai falla.