1. Oimà Il Costrone
    Foto: Oimà Il Costrone Oimà Il Costrone
  2. Oimà Il Costrone
    Foto: Oimà Il Costrone Oimà Il Costrone

Ressenya

Oimà Il crostone

4 de 5 estrelles
  • Restaurants | Bar d'entrepans
  • preu 1 de 4
  • El Gòtic
  • Crítica de Time Out
Ricard Martín
Publicitat

Time Out diu

Pot semblar que només existeixi la focaccia com a entrepà italià, però això no és cert. Un país d'exuberància gastronòmica com Itàlia té de tot: des dels finíssims 'tramezzini' –delícies de pa de motlle que quasi t'empasses sense mastegar, fins al 'crostone', un entrepà fet amb llesques torrades d'un pa similar al nostre pa de pagès i que cruix que dona gust! Aquesta és una especialitat napolitana, inventada a finals dels anys setanta del segle vint, que a Barcelona té la representació  Oimà Il crostone. Al cor del Gòtic, en un local que és poc més que una espitllera a una cantonada de la Plaça del Tripi, però amb un aparador de bon producte italià refrigerat: el llesquen i et planxen l'entrepà davant dels reus nassos, i si vols te'l menges en un raconet amb finestra a la reserva zoològica humana que és el barri. 

Aquests entrepans seduiran els qui es deleixen per un bon bikini en pa de pagès. Els propietaris del local han tingut el bon senderi de dedicar cada recepta a una dona important a la seva vida. Els dedicats a les seves mares són exquisits: la Roberta fon amb mortadel·la, provola fumada i crema de pistatxo, i l'Assunta, amb albergínia a la parmesana i pernil cuit. Acabats de fer, torradets, i amb salsa generosa casolana, són un plaer que surt molt, molt bé de preu. 

Detalls

Adreça
Escudellers, 42
Barcelona
08002
Horaris
Cada dia de 10 a 22
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà