El cuiner Alejandro Sanahuja no és gallec; però és el propietari d’O'Peregrino, un restaurant gallec obert pels vols dels Jocs Olímpics (una data que, a Barcelona, converteix qualsevol cosa en vintage i respectable). Acabant els estudis a la Hofmann, Sanahuja estava a punt de fer les pràctiques en un restaurant. Però va esclatar la pandèmia. "Volia comprar-li el restaurant al sr Juan havent acabat els estudis. Amb els pares fa 15 any que hi anàvem. Però no vaig tenir mes remei que avançar la compra", explica.
Amb un aval i molta il·lusió, ha passat d’estudiant a cuiner-propietari d’un local petit però amb carisma: O’Peregrino és un lloc de mida íntima, amb un reservat deliciós. En aquest local amb caixet ho conviu el producte gallec tradicional de gamma alta (percebe, bou de mar, etc..) amb un toc més modern i renovador de la cuina atlàntica, com un filet de vieria amb cruixent de porro, o un carpaccio de gamba vermella amb ceps confitats i oli de tòfona. I si no us voleu complicar la vida, doncs un bon entrecot o arròs negre.