Òsties Pedrín és un restaurant on s'ha invertit molta pela: però quan hi entres, i veus els inversors suant la cansalada, mentre traginen comandes, i això genera confiança. I encara en genera més si el restaurant és a la Rambla, i la frase “hem fet un restaurant per a la gent d’aquí” és certa, i no pas un tòpic cigronaire.
Això és l'Òsties Pedrín: un restaurant de cuina catalana al pati de darrere de la Boqueria, Els socis són tres amics i empresaris de la Barceloneta –jugaven a waterpolo junts, un d'ells és propietari de l'Òstia de la Barceloneta– que han decidit invertir en hostaleria sense especular (el nom té ressons obvis de tardes d’infantesa i còmics). Perquè: on dines aquí? Que es mengi bé, amb preus raonables i producte d’aquí, es pregunten.
Els agrada l’etiqueta “cuina barcelonina”, referida als plats que menjaven de petits. Quan un veu un interiorisme made in Salietti –170 m2 quadrats en dos pisos, i capacitat per a 100 comensals– ja tremola pensant en el preu. Doncs no. La sumptuositat amaga una carta afable, entenedora, de cuina de tota la vida a preus d’amic, amb un menú de migdia que pot fer que t’oblidis de la carta: brandada de bacallà amb fulles, per dir un primer. Segons: bonítol a la brasa amb pebrots. O arròs amb costella, carbassa i xiitake. Poma al forn, beguda i cafè. Tot producte, fet amb bona mà pel cuiner Joan Fumaz (Hotel Claris, Ferrum): 14,80 €! (també els dissabtes!). A la carta hi trobem unes irreprotxables mandonguilles amb sípia, canòniques i molt ben fetes, macarrons de sofregit generòs i ben gratinats, i alguna innovació com el pop a la brasa de forn Jospe, alvocat i cruixent de cigró.