Els nois de Parallelo (Matteo, Marco, Francesco) –que van deixar San Remo perquè “era avorrida, només hi ha cançó lleugera”– apliquen una ètica artesana impecable als seus gelats. "Som artesans en el sentit estricte i tradicional de la paraula; no en arriba ni fem servir mai cap producte acabat. Res de pasta d'avellanes processades: les torrem nosaltres mateixos i en fem la pasta". Artesania i proximitat: amb la cura que hi posen, fan servir el millor producte local que tinguin a mà. Les avellanes, de Reus, el festuc, de Lleida.
I la tercera pota que va amb artesania i proximitat és temporalitat, esclar: fan gelats que reprodueixin les sensacions de cada estació, com els restaurants reflecteixen la temporalitat en la seva carta. "La gent trobarà tots els gelats clàssics, però cal divertir-se i investigar", expliquen. Aquesta temporada, per exemple, un gelat de pi: fet amb pinyons de Castella (a 80 € el kilo!) i pinya verda que van anar a collir a la Costa Brava, infusionada amb llet de nata! Per reproduir les notes aromàtiques del bosc mediterrani. Matteo afegeix que la llet i la nata fresca que fan servir és de proximitat, de la granja Cal Porta. Altres estius van fer un sorbet d'aigua de mar infusionat amb agulles i pinyes de pi, per recordar la sensació de banyar-se en una caleta mediterrània.
Parallelo va obrir l'any 2017 i s'ha convertit en una de les grans geladeries artesanes de Barcelona. I tant si busqueu sensacions fortes (gelat de yuzu amb ribets de caviar! Edició limitada) o en alta definició, com els clàssics de llimona o maduixa (del Maresme), no en sortireu decebuts.