La Noemí i la seva mare, la Mamma Pia, naturals de Torí, han fet port a l'Eixample amb el seu Pescadea. Fresh Fish Panini, un lloc de 'paninos' de peix per plantar-li cara al sobreexplotat mercat carnívor d'hamburgueseries de Barcelona. Les seves armes són imponents: peix fresc de Vilanova, ingredients de proximitat i especialitats italianes, pa artesà fet per l'Albert Iglesias –li porten fresc cada dia i a partir del setembre tindran opció sense gluten– i receptes divertides que demostren que el peix va de meravella com a part fonamental d'un entrepà.
El lloc és informal i té una clara filosofia anti plàstic, "quan es treballa amb peix és gairebé una obligació", ens diu la Noemí. Això es reflecteix en els coberts i la vaixella –feta amb cartró i fusta– o l'aigua en llauna d'Ocean 52, que destina el 52% dels seus beneficis a projectes que tenen cura de mars i oceans.
La proposta d'aquesta mare i filla és senzilla. Per començar, teniu entrants com tàrtars de tonyina i salmó o carpaccio de pop; tres amanides –la del sud, amb arròs, tonyina marinada, tomàquet, alvocat i cogombre; la del nord, amb arròs negre, salmó marinat, cogombre, alvocat, mango, pastanaga, sèsam i cibulet; i la del centre, amb enciam fresc, gambes cruixents, pinya, carabassó marinat, tomàquet a la planxa, pèsols, maionesa de cúrcuma i gingebre–; i els fregits. El Frito mixto és l'estrella, una barreja de patates xips fetes per elles mateixes, gambes, calamars i seitons acompanyats per la salsa Pescadea, casolana, amb anxova i amb el segell d'autenticitat de la Mamma Pia. Un plat deliciós, gens oliós, que li fa la competència a la columna vertebral del negoci, els 'paninos'!
Tenen 8 entrepans tortuga –es diuen així pel dibuix del pa, molt típic d'Itàlia– dedicats a diferents llocs italians i cada recepta incorpora, almenys, un ingredient d'aquella zona. Per exemple, el Palermo porta Caponata d'albergínia, típic de la ciutat; al Cremona hi posen salsa de formatge gorgonzola, sempre italià; i el Pompei porta ricotta. "No se sap qui va inventar la ricotta, però a Pompeia es va trobar el primer fresc on es deixa constància del consum de ricotta en aquella zona", ens explica la Noemí.
Que avorrit ens sembla ara l'entrepà de calamars madrileny si ens podem cruspir un amb llobarro a la planxa que es desfà, un altre amb tàrtar de tonyina fresca, el de pop o el de seitons fregits amb pesto de tomàquet sec.
Si encara teniu forat, podeu rematar l'àpat amb una de les tres postres que tenen: un tiramisú casolà seguint l'autèntica recepta italiana, un cheesecake de te matcha i una mousse de maracujà.