Una bona cuina es basa en la bona elecció dels productes, en saber-los utilitzar amb saviesa i en la voluntat d’agradar al comensal. De vegades això s’oblida, per obvi que sigui. Armando, el xef del Capet, ho té clar. I les vegades que aneu al seu petit i bonic restaurant sempre tindreu sorpreses agradables. En l’última visita, en què vam haver de menjar –molt còmodament– a la barra perquè no havíem reservat, em van sorprendre dos plats que no estaven encara en carta: ou a baixa temperatura amb base de Parmentier i tòfona negra, i un colomí –tota la peça, no només pit i cuixa com a reclam– saborós, ben cuinat al seu punt i enriquit amb un coulis de remolatxa que acoloria el plat.
En aquesta època de caça, les sorpreses poden venir a través d’aquests plats fora de carta, com una estupenda llebre a la royale, a més d’altres peces de ploma. A l’Armando i la Núria els agrada explicar que la cuina del Capet “s’identifica amb el producte de temporada, cosa que li atorga un protagonisme més gran amb senzillesa i un toc personal”, i es basa en la cuina tradicional i mediterrània. Però aquest jove xef, d’experiència provada, està aconseguint moltes coses més: el seu local es quedarà petit per l’assiduïtat de la cada vegada més fidel clientela de Gràcia, entre el Mercat de la Llibertat i Gal·la Placídia. Excel·lent i sòbria oferta de vins.