Situat als peus de l’hotel W Barcelona, just a l’apèndix de la Barceloneta, aquest 'nou concepte de xiringuito', com l’anomenen, té una terrassa amb vistes espectaculars al mar i al barri i és un dels restaurants recomanats de la Barceloneta. Des d’aquí es té la sensació d’estar en una badia. El grup Tragaluz ret homenatge als autèntics establiments preolímpics que hi havia a peu de platja amb una cuina senzilla i molt ben feta; tapes marineres (peixet fregit, escopinyes a la brasa amb Espinaler), amanides, arrossos (espectacular l’arròs negre de sepionetes i carxofes), carn i peix fresc a la graella. És el lloc ideal per plantejar-se si temps passats van ser millors o si les coses simplement han de canviar. Bona música i gent 'cool'.
Preu aproximat
El tiquet mig del Pez Vela ronda els 40-50 € per comensal, que a banda d'un principal inclouria algun entrant i beguda. Els arrossos es mouen entre els 20-30 € per persona.
Altres propostes del Grupo Tragaluz
El Grupo Tragaluz és un exitós grup de restauració fundat l'any 1987 que té locals a Barcelona i Mallorca. Entre els locals de més renom que tenen a Barcelona hi ha el Tragaluz, que dona nom al grup, The Green Spot, un vegetarià per a vegetarians i no vegetarians, el Bar Tomate, a la Plaça Reial i el Cuines Santa Caterina, dins del Mercat de Santa Caterina i al costat de la Catedral.