“Nosaltres som tres coses: botiga, carnisseria i restaurant”, explica la responsable Gemma Torrescasana, “i només tenim productes del Pirineu”, des de formatge idiazabal del País Basc francès fins a vins amb DO Somontano. El denominador comú de tots els productes de la botiga és que són artesans, en molts casos ecològics, “elaborats a la manera de les nostres iaies”.
Una filosofia que es trasllada a la seva carnisseria, on podeu trobar pollastre, vedella, porc, xai, ànec i conill, o embotits com ara el cérvol, el porc senglar, la sobrassada o un magnífic pernil del Pirineu que sorprendrà més d’un amant de l’ibèric.
Les carns són ecològiques i n’hi ha de diferents races, des de la vedella pirinenca, més dura, fins a la bruna, tova i melosa. Amb aquesta matèria primera es proveeix el restaurant, que té una carta amb entrants, tapes i amanides i un apartat de talls de carn que s’acompanyen sempre amb una triple guarnició: hidrats de carboni, verdura i amanida.
L’elecció és sempre complicadíssima. Com pots decidir entre un wok de tires de pollastre amb verdures, coco i cacauet; un medalló de cuixa de vedella a la graella amb amanida, patata i saltat de bolets, o unes costelles i mitjanes de xai amb amanida, patata i tomàquet? I aquí no s’acaba l’oferta, ja que si no us convenç cap plat de la carta, sempre podeu triar una carn de la carnisseria i demanar a la Merche, la cuinera, que us la prepari al moment. Pagareu el preu de venda al públic més 7 € de la triple guarnició. De fet, els preus són bastant ajustats. Totes les carns, excepte el wok i el Cordon Bleu, que és arrebossat, es cuinen a la graella.